Maar liefst 90 % van de nieuwe medewerkers beslist in de eerste zes maanden of ze bij hun nieuwe werkgever willen blijven – of niet.

Onboarding: waarom is het zo’n belangrijk onderwerp voor HR?

Het aan boord halen van een nieuwe medewerker kan de start zijn van een lonende relatie of het begin van een gemiste kans. Als je het onboarding-proces goed aanpakt, biedt het je een uitgelezen kans om de harten van nieuwe talenten voor je te winnen én te behouden. Ze zullen loyaal zijn en niet zo makkelijk worden verleid om over te stappen naar een andere werkgever. Als je er echter nauwelijks aandacht aan besteedt, is de kans groot dat ze binnen de kortste keren weer zijn vertrokken. Dat is frustrerend, kost tijd én geld.

Begin vandaag nog met een sterk onboarding-programma

Willen jullie starten met een goed en gestructureerd onboarding programma maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? In ons e-book lees je alles over:

  • De 5 voordelen van een goed onboarding-process
  • Een handig stappenplan met concrete acties die je kunt nemen
  • 10 tips voor de perfecte onboarding strategie
  • Hoe je HR-software kunt inzetten om de onboarding te optimaliseren

Geef je onboarding daarom een kickstart met ons e-book. Zo kun je er zeker van zijn dat je dat nieuwe talent ook op de lange termijn kunt behouden.DOWNLOAD

Over Cegid Talentsoft

Bij Cegid Talentsoft is het onze missie om het potentieel van elke individuele werknemer te ontgrendelen, en op die manier organisaties succesvol te transformeren. Ons open [email protected] platform heeft al meer dan 2.200 organisaties wereldwijd in staat gesteld om dat voor elkaar te krijgen.

IK WIL EEN DEMO